Cercar

Infantils recomanats


LITTEN, Kristyna. En Norton i l'Alfa. Vallvidrera: Blume, 2017. I1 BLU LLETRA PAL

“A en Norton li encantava col·leccionar coses. Pneumàtics desgastats, ferros rovellats, molles trencades... tot tenia cabuda a la gran col·lecció d’en Norton. Però el millor de tot eren les coses per a les quals en Norton no havia trobat un nom...”

Doncs sí, ja ho veieu el nostre protagonista és un robot que col·lecciona ferralla i que li dóna nous usos. És així com construeix a Alfa, un projecte que s’assembla molt a un gos però en robot, i que l’acompanyarà en les seves recerques. Tot dos surten a buscar més objectes que afegir a la col·lecció de Norton, o es queden a casa si fa massa calor o plou, però en ser dos tot és més divertit. Fins que “un dimarts al matí, l’Alfa va detectar una olor estranya. Sentia com un pessigolleig al morro. Va seguir aquella flaire fins a arribar a una cosa ben peculiar”. Era tan diferent a tot el que coneixia! Primer el va desconcertar perquè no s’assemblava a res conegut tot i fer-li les proves habituals, però poc temps després en Norton i l’Alfa van poder comprovar que els obria la porta a la felicitat: era capaç de fer-los somriure! I sabeu quin era aquest objecte tan desconegut, doncs una flor!

Us recomano aquest àlbum de textos breus i imatges potents que ens porta a aprendre el valor de l’amistat però també a descobrir com es poden crear nous objectes a partir de peces rebutjades o a conèixer la importància de la natura: us imagineu un món sense flors?   


AGUIRRE, Zuriñe. Martín Gris. Bigastro: Fun Readers, 2016. MARES I PARES I1 FUN

El protagonista de l’àlbum que us recomano és un nen que s’ha tornat gris, que va perdre el color el dia que es va posar trist pensant en agradar als altres. I és que el Martín es lleva cada matí amb una nova preocupació: què passaria si en comptes de braços tingués branques, i si les cresquessin unes ales, i si el nas se li allargués, i si... Sort en té de la seva mare que el tranquil·litza i li ensenya que cal mirar la vida amb optimisme, que de tot en podem treure una experiència positiva.

M’ha agradat molt que sigui un llibre que no plantegi sentiments o emocions per separat, per anar-nos explicant què passa amb cadascuna. És un llibre que ens convida, mitjançant la història del Martin,  a afrontar les pròpies pors i a superar-les amb l’ajut de les persones que ens estimen. 


Us el recomano molt especialment perquè és un àlbum rodó, que ens ajuda a reflexionar i que és visualment molt atractiu, amb tot un joc de perspectives i colors que aconsegueixen transmetre per si soles tota la força de la història. A més compta amb una proposta, una demo interactiva, que pot ser usada com un recurs per pares i educadors i es pot visualitzar tant en un PC com en una pissarra interactiva en una classe.

Finalment dir-vos que va guanyar el premi del concurs “Cuentos para la igualdad” de la Concejalía de igualdad y educación de l’ajuntament de Dos Hermanas (Sevilla) l’any 2013 i que el 2014 va ser finalista del Premios Literarios Euskadi. 



LAURENT, Frédéric. Els Enamorats del llibre. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2017. MARES I PARES I1 TRA

“Ell viu a la pàgina de l'esquerra. Ella viu a la pàgina de la dreta. Ell està molt enamorat d'ella i ella està molt enamorada d'ell...” però com que cadascun viu en una pàgina i l’enquadernació els separa tenen un problema: cap dels dos no pot anar a la pàgina de l’altre per trobar-se i estar junts. Malgrat aquest handicap tots dos són prou feliços en el seu dia a dia; ens ensenyen que tenen una casa molt bonica, una mascota, s’entretenen amb els seus hobbies –ell treballa el jardí i ella a l’hort- etc. però ja sabeu que els enamorats volen passar estones junts, abraçar-se i petonejar-se. Els lectors anem llegint i passant pàgines amb l’esperança que un dels dos trobi una solució ja sigui cavant un túnel, fent un pont o llogant un avió però la solució és molt més original i divertida del que m’he pogut imaginar (us convido a descobrir-la)


Us he de dir que m’he enamorat d’aquest proposta de Frédéric Laurent  per la seva originalitat, perquè cada cop que gires full apareix una pàgina més bonica que l’anterior, més plena de detalls, de colors brillants que et conviden a capbussar-te en aquest història d’amor, un sentiment que fascina a grans i menuts. No us el perdeu!


Share/Bookmark