Cercar

Infantils recomanats


DA LUA, Nina. I et despertes: mentre les papallones filen.  Barcelona: Comanegra, 2015. I2 COM

Àlbum il·lustrat guanyador del premi a la millor coberta de Sant Jordi 2015, concedit per La Llança de Sant Jordi, un concurs organitzat per Òmnium Cultural i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana.

La Rosabella va obrir i tancar els ulls tres vegades seguides. Estava sorpresa. Era una somiadora incansable i li agradava crear mons amb la seva imaginació, però aquell paratge desconegut la desconcertava. Va tancar de nou els ulls amb molta força... així comença aquest viatge d’aprenentatge de la protagonista que des d’un registre poètic i amb referències a contes de tradició europea com la Caputxeta, l’Alícia de Lewis Carroll o fins i tot pictòriques com l’Onada d’Hokusai ens convida a viure l’aventura d’aprendre.



He trobat fascinant aquest llibre que et permet fer-ne diverses lectures en funció de l’edat de qui el llegeix. Et pots quedar amb el somni de la Rosabella però si ets un lector adult hi trobes tot un munt de referències que et duen a recórrer la teva vida i descobrir quins aprenentatges has anat adquirint. El text va acompanyat d’unes il·lustracions a llapis i aquarel·la plenes de color que hi combinen a la perfecció.

Us convido a descobrir aquest àlbum, trobo que cada vegada que obro les seves pàgines em transporto a dins d’un llibre que ja he llegit, una obra d’art que ja he vist o als records de moments vitals que m’han fet exercitar la paciència, la confiança o la intuïció i que en definitiva m’han dut a ser qui sóc. Agafeu-lo perquè us encantarà, paraula de bibliotecària!  



LLULL, Ramon. Llibre del gentil i dels tres savis. Barcelona: Fragmenta, cop. 2016. 
I2 PET

La celebració de l’any Llull el 2016 ha estat una gran oportunitat per redescobrir un dels pensadors més destacats de l’Edat Mitjana i no només en la cultura catalana sinó també en l’europea.

Avui us vull recomanar una adaptació que l’Ignasi Moreta  fa d’una de les seves obres, buscant allò de més essencial del relat i també el que el manté d'actualitat: Un gentil busca el sentit de la vida i tres savis -un jueu, un cristià i un musulmà- intenten explicar-l’hi des de la pròpia religió; l’actualitat del text vindria donada per aquesta voluntat de diàleg i de respecte cap a les altres creences sense buscar en cap moment discòrdia ni enfrontament –aspectes que en la nostra actualitat trobem molt a faltar-.

Àfrica Fanlo és l’autora de les il·lustracions que enforteixen el text i creen un món medieval molt a la mida del relat. Acaba d’arrodonir la proposta la guia de lectura que trobem al final de l’àlbum i que en diferents apartats ens ajuda a aprofundir la comprensió de Llull. 

Finalment felicitar l’editorial Fragmenta per la seva aposta per la qualitat i en especial per la col·lecció Petit Fragmenta, adreçada a infants a partir de 7 anys, que presenta propostes molt interessants i que us vaig recomanant periòdicament.




Share/Bookmark