Cercar

Infantils recomanats


CHAMBLAIN, Joris. El Zoo petrificado. Barcelona: Alfaguara, 2017. IC DIA

“Cuando era pequeña me hice la promesa de que si un dia tenía un diario, comenzaría así. Me encanta leer historias y mis preferidas comienzan siempre con un “érase una vez...”
Aquest és l'inici de la primera de les aventures de Los diarios de Cereza, porta el nom de El zoo petrificado i va ser considerat el millor còmic infantil del festival d’Angoulême

Cereza és una noia d’uns 10 anys, curiosa i intel·ligent, a qui la seva mare ha regalat un diari perquè vol ser escriptora. Té dues amigues, la Lina i l’Erica, i com a referent a la senyora Jardines, novel·lista que resideix a la mateixa població i que ha passat per l’escola a fer una xerrada. Com ja us he dit és una noia curiosa, que observa els seus veïns i fa volar la seva imaginació fins que topa amb un misteri que intentarà resoldre amb l’ajuda de tots i que no us puc desvetllar.

M’ha agradat molt la barreja entre diari personal de la protagonista, pàgines en format de còmic que relaten el seu dia a dia i la investigació del misteri. Us el recomano molt especialment perquè és una història plena de tendresa, que parla directament al cor del lector i que pot tenir infinitat de lectures; ens podríem quedar en una lectura simplista de l’aventura però si ens descuidem la relació maternofilial, el respecte als animals, l’amistat, els somnis o l’esperança no li faríem cap justícia al llibre: és una joia, paraula de bibliotecària!



GRIMM, Jacob. Caputxeta vermella. Barcelona: Vicens Vives, 2017. I2 VVK

Coneixem l’editorial Vicens Vives pels llibres de text i les edicions amb suport pedagògic, però a finals del 2017 van decidir ampliar la seva línia editorial i dedicar també una línia de productes als infants. Es tracta de VVKids que aposta per la qualitat gràfica i de disseny i vol propiciar la lectura compartida en família.

Crec que tots coneixem la història de la Caputxeta vermella, la nena que s’endinsa al bosc per portar menjar a la seva àvia i es troba amb el llop. L’acabament de la història dependrà de la versió que escollim però darrerament s’opta per una versió més “bonista” i pel caçador que deslliura l’àvia i la neta. En aquest cas fins i tot es deixa lliure al llop perquè promet que no tornarà a molestar mai més. Serà perquè estan a favor de les segones oportunitats?

Us recomano la versió per les il·lustracions de Francesca Cosanti que t’atreuen des de la portada amb la caputxeta envoltada per la pell del llop –talment som si d’una serp es tractés- i mirant-se tots dos de fit a fit. Quan obrim el llibre ens trobem amb unes guardes que simulen una roba vermella i vellutada, com si amaguessin una joia que és el que trobarem amb les il·lustracions posteriors que us convido a descobrir.


Share/Bookmark