Cercar

Et recomanem



D'entre totes les novetats que trobareu aquest novembre n'hem seleccionat algunes que us anirem presentant cada dimecres. En totes, tant en ficció com en assaig, les dones són protagonistes.  Esperem que la proposta us agradi.


Escrita a partir d’una història real, Dona al punt zero, inèdita en català, relata la vida de la Firdaus. En àrab Firdaus significa “paradís”, però ella sembla haver transitat sempre per l’infern. Acusada d’haver assassinat un home espera al corredor de la mort mentre explica la seva existència marcada per l’explotació... Cada nova etapa li ensenya a la Firdaus una amarga veritat: només és lliure qui no desitja res ni té por de res.

“No estava destinada a aconseguir el que havia esperat. Perquè per molt que m’hi esforcés, per molts sacrificis que fes, com una somiadora venuda a una causa, jo seguia sent una pobra treballadora insignificant. La meva virtut, com la de tots els pobres, mai es consideraria una qualitat, ni un actiu, sinó que s’entendria sempre més aviat com una estupidesa, o com una ingenuïtat fins i tot més menyspreable que la immoralitat o el vici.” Pàg. 129


Share/Bookmark