Cercar

Infantils recomanats


BESTARD, Aina. Què s'amaga dins el mar? Valls: Cossetània, 2016. I Jocs

Àlbum interactiu que ens permet descobrir què s’amaga dintre el mar. En obrir-lo trobem un sobre amb tres lupes –la lupa verda de l’escafandre, la blava de les ulleres de bussejar i la vermella de la finestra del submarí- que ens permeten descobrir tot el que s’amaga dintre dels dibuixos que omplen les pàgines. Cada pàgina conté un text breu al davant del qual hi ha un dibuix que indica quina lupa hem d’usar per descobrir el secret que s’amaga en la il·lustració. 

Fullejant-lo m’he trobat immersa en un mar de sensacions –curiositat, admiració, enyorança- I és que l’àlbum no proposa una història amb plantejament, nus i  desenllaç sinó que et va mostrant situacions diverses i et proposa que en desxifris la complexitat mitjançant les lupes, i això és una crida a la nostra curiositat; també he sentit admiració per la capacitat creativa de l’autora i enyorança perquè he recordat alguns llibres de la meva infantesa que portaven plantilles de colors que et feien descobrir petits secrets amagats.
Us recomano que descobriu aquesta petita joia, estic segura que despertarà l’infant que tots portem a dintre i si el compartim l’experiència encara serà més gratificant. Què, us animeu?


ZULLO, Germano. Els Ocells. Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2016. RECEPTES PARES  I1 ZOR

“Alguns dies són diferents. Dies que podrien ser semblants a la resta. I que, en canvi, posseeixen alguna cosa... que els altres no tenen.”

Àlbum il·lustrat que el 2011 va guanyar el premi Prix Sorcières concedit per l’Associació de llibreries especialitzades en literatura infantil i juvenil (ASLJ) i l’Associació de bibliotecaris de França (ABF). A través dels textos brevíssims de Germano Zullo  i les il·lustracions d’Albertine  ens proposa una reflexió sobre l’amistat i la importància de les petites coses, aquelles que potser ens passen desapercebudes però que després recordem per sempre.

La història comença amb un camió que primer  albirem en la llunyania i que pàgina a pàgina se’ns va acostant fins arribar al nostre davant. S’atura i un homenet baixa, obre les portes del darrera  i a poc a poc en van sortint uns ocells que marxen volant i que ell contempla embadalit. Quan sembla que tots han marxat i l’home vol tancar les portes s’adona que dintre hi ha un ocellet petit, negre, que sembla confondre’s amb la foscor. Perquè s’hi ha quedat? Potser no sap volar? Però aquesta part de la història millor que la descobriu per vosaltres mateixos...



Us recomano molt aquest àlbum que a part de ser una preciositat visualment parlant és d’aquells que t’arriba  al cor per la tendresa de la història, perquè interpel·la directament a les nostres emocions i perquè ens pot proporcionar fantàstics moments de lectura i de conversa compartida al voltant de valors tan importants com l’amistat, l’empatia o la solidaritat. Us animeu a descobrir-lo?


Share/Bookmark