Cercar

En Pitus i la Senyoreta Collignon





Aquest mes als clubs de lectura infantil i juvenil hem llegit El Zoo d'en Pitus i La Petita coral de la senyoreta Collignon. Aquests dos llibres, d'en Sebastià Sorribas i Lluís Prats respectivament, tenen diverses coses en comú.

El Zoo d'en Pitus és un clàssic indiscutible de la literatura catalana, que acumula edicions des de la seva primera publicació l'any 1966 per Editorial La Galera, després de guanyar el premi Josep M. Folch i Torres. És el tercer llibre d'autor català més venut, després de La plaça del diamant i Mecanoscrit del segon origen. Poca broma!

La petita coral de la senyoreta Collignon és un llibre molt més actual, publicat per Bambú el 2012 i que també ha aconseguit premis, com el CCEI i la classificació a la Llista d'Honor dels Premis de Literatura.

Ambdós transcorren al barri del Raval de Barcelona i narren com un grup de nens i nenes posen tota la seva energia i creativitat per ajudar al Pitus, en un cas i a la Georgette Colignon en l'altre, que estan greument malalts. Al clàssic de Sorribas el motor vital és la natura, i al llibre de Prats la música, dos supòsits diferents però que en els temps actuals de connexió permanent a xarxes i dispositius electrònics, creiem de vital importància remarcar i reivindicar. També el fet de col·laborar en la consecució d'un objectiu solidari i altruista.

Ens agraden molt aquests dos llibres i esperem que la tertúlia demà sigui profitosa. Fins i tot farem la nostra petita coral. Aqui teniu la recomanació que va fer l'Eva del llibre del Lluís Prats:






Share/Bookmark