Cercar

Infantils recomanats


VON DER GATHEN, Katharina. Explica-m'ho: 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant. Barcelona: Takatuka, 2016. I 61 VON

Àlbum de coneixements sobre un tema apassionant: el coneixement del propi cos. Amb un format tipus quadern de notes amb preguntes i respostes, il·lustrades, és una bona eina per a l’educació sexual. Les preguntes les van fer, anònimament, alumnes de 3r i 4t de Primària –d’entre 8 i 10 anys- i les respostes són d’una pedagoga sexual que es dedica a fer xerrades i tallers. 

M’ha agradat molt el format però encara més que s’hagi respectat la pregunta original, amb la lletra de qui feia la pregunta ja que crec que això genera empatia entre els lectors, que s’hi poden sentir més fàcilment identificats. Les respostes són clares, concises i amb un to de “naturalitat” que es manté durant tot el llibre. Penso que tot el conjunt de preguntes i respostes juntament amb les il·lustracions plenes de sensibilitat d’Anke Kuhl, formen un conjunt rodó. 

Us recomano que el tingueu en compte per formar part de la vostra biblioteca o per prendre en préstec i deixar-lo damunt d’una taula si teniu fills o filles d’aquestes edats. Pot servir-nos perquè el consultin lliurement, per generar conversa o desfer malentesos i mentides. En resum trobo que és una excel·lent guia d’educació sexual que va ser reconeguda Llibre de l'Any 2015 per el International Congress of Young Booksellers (ICYB)



Share/Bookmark