Cercar

Infantils recomanats


JANSSON, Tove. El Petit trol Mumin, la Mymlan i la petita My.Barcelona: Coco Books, 2014. I2 COC

Coco Books ens ha regalat la primera edició, en castellà, d’un clàssic de la literatura infantil que ha estat selecionat pel CLIJ CAT com a un dels millors llibres del 2014. 


Tove Jansson  va publicar el 1952 un àlbum per a infants amb una estètica innovadora, que continua sent tot un referent en l’actualitat, i  uns protagonistes procedents de la mitologia escandinava, els trols. Aquests éssers fantàstics són criatures que es mouen pels boscos frondosos i que poden ser bondadosos o malignes –talment com els humans- Els que conviuen, a la vall dels Mumin, amb d’altres éssers fantàstics tenen unes formes suaus i arrodonides i són ben educats. En aquesta aventura trobarem al Mumin i la Mymlan buscant desesperadament a la seva germana petita, la My, que és molt entremaliada i llesta, i com ells ens anirem preguntant constantment què passarà després de cada doble pàgina.  



Us recomano que descobriu aquesta petita joia, que tot i tenir una certa edat continua mantenint el seu interès i atractiu visual; els jocs tipogràfics, els forats de diverses mides i formes de les pàgines, els colors plans i vius van mantenint i centrant la nostra atenció i conduint-nos per tots els indrets de la vall. Preneu-lo entre les vostres mans i compartiu la lectura amb els petits, estic segura que us entusiasmarà!


ALADJIDI, Virginie. Inventari il·lustrat d'animals. Pontevedra: Faktoría K de Libros, cop. 2014. I 59 INV

Àlbum il·lustrat d’estètica similar a la dels àlbums dels naturalistes exploradors dels segles passats. Les il·lustracions dels animals són obra d’Emmanuelle Tchoukriel -dibuixant formada en la il·lustració mèdica i científica- que ha traçat la seva imatge amb ròtring i tinta xinesa i l’ha acolorida amb aquarel·les.


L’inventari d’animals no és exhaustiu i s’ha classificat per entorns, per tal de donar una idea del seu medi. Cada animal s’anomena amb el seu nom comú, el científic, la seva classe i també se’n fa una petita descripció.

Us el recomano per la seva bellesa i penso que encantarà als amants de la natura de totes les edats.
 
Tastet


Share/Bookmark