Cercar

Infantils recomanats


LAMINACK, Lester L. Tres gallines i un paó. Barcelona: Joventut, 2013. I1 JOV

A la granja del Tucker regnava la pau i tranquil·litat. Les vaques remugaven. Les gallines cloquejaven, picotejaven i ponien ous. El vell gos de la granja jeia al porxo, vigilant i escoltant.
De tant en tant, algú s’aturava per comprar tomàquets o blat de moro, o potser una mica de llet. 
A la granja mai no passava res d’inusual.
Fins que… 


Així comença aquesta història circular de tres gallines i un paó que m’ha divertit i emocionat a parts iguals. Ja veieu que a la granja tots els animals tenen la seva pròpia ocupació, tampoc no hi passa res fora de l’habitual fins que arriba el paó i tot comença a canviar. Ell, que no sap ben bé com actuar, comença a mostrar les seves boniques plomes i això fa que la gent s’aturi a la granja i compri productes. Els amos de la granja n’estan encantats però hi ha unes gallines que no ho veuen gens clar i aquí comencen els problemes. Elles també volen passejar i lluir les seves plomes tal i com fa el paó, en comptes d’estar tancades al galliner ponent ous. I només puc afegir que la història acaba tal i com comença, amb una caixa caient d’una furgoneta a la porta de la granja.

Us en recomano la lectura perquè es tracta d’una història divertida, narrada amb una gran riquesa lèxica i amb unes il·lustracions fantàstiques, que ajuden a seguir la història sense avançar-ne cap detall. No us deixeu perdre les expressions dels personatges protagonistes, són genials!

Finalment una observació: tingueu-lo molt en compte quan busqueu un llibre per parlar als infants de l’enveja, d’aprendre a valorar la feina i l’esforç dels altres, hi trobareu un aliat que ho farà entenedor i alhora divertit. Paraula de bibliotecària!

 Més informació:
Llibreria Al·lots
Sílvia Cantos
Didàctica de la llengua



Share/Bookmark