Cercar

Omeka: experiència de Biblioteca Digital de Roquetes



Fa uns mesos, concretament el 10 de febrer, Rubén Alcaraz  impartia el Taller d’iniciació a Omeka, software lliure pensat per a la publicació de col·leccions digitals de biblioteques, arxius, museus i d'altres institucions que vulguin difondre el seu patrimoni cultural, a la Biblioteca de Cambrils. Va ser una iniciativa del Grup de Treball Camp de Tarragona i del COBDC.

L’interès suscitat per aquesta nova eina que combina estratègies d’indexació bibliotecària (Dublin Core), l’emmagatzematge de documents en formats diversos (àudio, imatge, text) i una possible interacció entre les xarxes socials, va fer pensar en una nova sessió, de caràcter eminentment pràctic, a càrrec d’una biblioteca pionera en la seva utilització, la Biblioteca de Roquetes.



Avui dimecres, de les 10 h a les 13 h, Begonya Ferré, directora de la Biblioteca de Roquetes, ha compartit amb un grup de bibliotecaris la seva experiència. Ens ha comentat com en inaugurar la biblioteca van començar a treballar en els Reculls de premsa local, digitalitzant notícies i indexant-les mitjançant una base de dades en Access. Posteriorment van començar a buscar una eina que permetés bolcar informacions en diversos formats així com la seva indexació i van descobrir Omeka. El seu treball diari amb aquest software els fa uns bons referents a l’hora de compartir dubtes, buscar aliances i estratègies.


Durant el matí hem estat visualitzant les dues interfícies de la Biblioteca Digital de Roquetes, entrant primer com a usuaris i després com a administradors. Hem vist com podem publicar documents de text i fotografies i la interacció que ens permet. També els diferents camps d’indexació, els llistats de noms controlats, etc. Ha estat una experiència molt motivadora!

Finalment donar les gràcies a Begonya i al COBDC, així com al Grup de treball del Camp de Tarragona, sense els quals no hagués estat possible aquesta formació. 


Share/Bookmark